فرمانده ارتش و وزیر کشور پاکستان تهران را ترک کردند ادعای سنتکام: همچنان به اجرای محاصره دریایی علیه ایران ادامه می‌دهیم محسن رضایی در دیدار با عاصم منیر از تفاهم نامه اسلام آباد و تنگه هرمز گفت/ دبیر شعام: آمریکا باید رفتارش را تغییر دهد کره جنوبی از لغو رزمایش بزرگ با آمریکا خبر داد آمریکا، سوریه را از فهرست کشور‌های حامی تروریسم خارج کرد ادعای جدید نتانیاهو: ایران قصد ترور یکی از اعضای خانواده‌ام را داشت تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران / بسنت جنگ اقتصادی علیه کشور‌های جهان را آغاز کرد ترامپ: تعرفه‌های جدید علیه کانادا در راه است دیدار عاصم منیر با رئیس مجلس/ قالیباف: پیگیر شروط یادداشت تفاهم هستیم سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن: نفتکش دشمن سعودی در شمال دریای سرخ هدف قرار گرفت ادعای سنتکام درباره تداوم محاصره دریایی ایران دیدار هیأت اعزامی رهبر انقلاب با رئیس الحشد الشعبی در عراق وزارت دفاع عراق: ۹ مهر تاریخ نهایی خروج نیرو‌های بیگانه است تعویق سفر ویتکاف و کوشنر به روسیه و اوکراین جزئیات گفتگوی عراقچی و فرمانده ارتش پاکستان طرح ترامپ برای ممنوعیت روادید مهاجرتی ۷۵ کشور لغو شد

آمادگی سازمان ملل برای حل اختلافات مرزی تاجیکستان و قرقیزستان

آمادگی سازمان ملل برای حل اختلافات مرزی تاجیکستان و قرقیزستان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد امروز اعلام کرد: آماده ایم به حل اختلافات مرزی میان تاجیکستان و قرقیزستان کمک کنیم.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۳ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 18
کد خبر: ۱۵۱۱۰۲

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «استفان دوجاریک» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد امروز یکشنبه در سخنانی اعلام کرد: سازمان ملل آماده است در صورت درخواست طرفین، به مقامات قرقیزستان و تاجیکستان برای حل و فصل اختلافات مرزی کمک کند.

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد در این خصوص گفت: سازمان ملل متحد آماده است تا در صورت درخواست طرفین، به یافتن راه حلی پایدار برای اختلافات مرزی کمک کند.

به گفته وی، دبیرکل سازمان ملل تشدید خشونت ها در مرز قرقیزستان و تاجیکستان را با نگرانی زیادی دنبال می کند.

«استفان دوجاریک» در ادامه اضافه کرد: دبیرکل سازمان ملل از سران جمهوری قرقیزستان و جمهوری تاجیکستان می خواهد تا گفتگو برای برقراری آتش بس پایدار را آغاز کنند. هر دو طرف باید از مکانیسم های موجود در زمین برای کاهش تنش ها استفاده کامل کنند.

وزارت بهداشت قرقیزستان ساعاتی پیش در بیانیه ای اعلام کرد که تعداد کشته شدگان این کشور در درگیری مرزی با تاجیکستان به ۴۶ نفر افزایش یافته است.

در بیانیه صادره از سوی وزارت بهداشت قرقیزستان در این خصوص آمده بود که همچنین ۱۴۰ نفر هم در این درگیری ها مجروح شدند.

دولت تاجیکستان نیز دیروز شنبه اعلام کرد در پی آغاز درگیری ها میان نیروهای این کشور و قرقیزستان، ۲۴ نفر جان خود را از دست دادند و ۱۲۱ نفر نیز زخمی شدند.

تاجیکستان و قرقیزستان حدود ۹۸۴ کیلومتر مرز مشترک دارند و از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق، تا ماه مه ۲۰۲۱، این دو کشور تنها بر سر مرزبندی حدود ۶۰۰ کیلومتر به توافق رسیده و مرزبندی و توافق بر سر حدود ۴۰۰ کیلومتر دیگر همچنان در دست بررسی است.

درگیری های اخیر بین دو کشور چهارشنبه گذشته شروع شد. مقامات دو کشور روز جمعه اعلام کردند که به توافق آتش‌ بس دست یافته‌اند، اما ساعاتی بعد هر دو کشور همدیگر را به نقض آتش‌ بس و گلوله‌ باران مناطق مرزی همدیگر متهم کردند./مهر

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار